Min interesse for at samle på legetøjsbiler - især modelbiler - startede allerede som dreng. Ikke langt fra, hvor vi boede, var der en legetøjsforretning. Vinduerne bugnede med modelbiler, især Tekno. Næsen blev ofte trykket flad mod ruden, og især nyhederne havde min bevågenhed. Investeringerne blev financieret via byærinder for min farmor.

Interessen holdt desværre ikke ved, og familiens yngre generationer fik hele samlingen overdraget, og den blev dermed spredt for alle vinde. Imidlertid blev interessen atter vakt i min voksenalder. Firmaet, som jeg var ansat i, fik på et tidspunkt fremstillet nogle modelbiler som reklameartikler. Et par af bilerne kom hjem på reolen at stå. Disse blev så suppleret med andre modelbiler, som familie og venner gavmildt forærede mig. Pludselig gik det stærkt - samlingen voksede hurtigt, opkøb kom til, dog stadig meget spredt. Først omkring 2004 har jeg forsøgt at koncentrere min samling omkring de serier, som ses i oversigten.

De enkelte serier er opbygget på den måde, at køretøjerne, der indgår i min samling, er afbildet (klik på billedet for større billed), hvorimod køretøjer, der ønskes tilføjet samlingen, er markeret med logo og tekst.
Kommentarer/data til min samling er meget velkomne på e-mail: biler@karmann.dk.


.